Ankara Festivalinden Genco Erkal’a onur ödülü

12. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, yurt içi ve yurt dışından 53 tiyatro topluluğunun katılımı ile 16-30 Kasım tarihleri arasında Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl, festivalin ''Onur Ödülü'', sanat hayatının 48. yılını yaşayan Genco Erkal'a verilecek. Erkal'a ödülü, açılış galasında sunulacak. Öte yandan Genco Erkal, Dostlar Tiyatrosu'nun ''Oyun Sonu'' adlı eseri ile festival kapsamında, 23 ve 24 Kasımda Ankaralı tiyatro severlerle buluşacak.

Festival Komitesi Başkanı Yener Aksu, Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu'na ilişkin görüşlerini şöyle aktardı: ''Tiyatro yaşamına daha önceki dönemlerde başlayıp günümüze kadar sürdüren ve kendi sanat politikasını tutarlı biçimde izleyen toplulukların başında Dostlar Tiyatrosu gelir. Topluluğun kurucusu, yöneticisi, baş ve çoğu zaman tek oyuncusu Genco Erkal, sanatın topluma karşı sorumlu olduğu, seyirciyi, görmezden gelinmek istenen acı gerçekler konusunda uyarma görevini üstlenmesi gerektiği konusundaki inancını seksenli ve doksanlı yıllarda da sürdürmüş, usta bir oyuncu ve usta bir yönetmen olarak bu uyarıyı sanatsal biçimde yapmaya özen göstermiştir.

1969 yılında kurulmuş olan Dostlar Tiyatrosu, Genco Erkal'ın önderliğinde sürekli olmayı başarmış olan ve Türk tiyatrosuna yeni bir ufuk açan önemli bir topluluktur.''